KANGURU SEÇİMİNDE NELERE DİKKAT ETMELİ
NEDEN MOMFORTBABY?
Anne İçin:
Pratik olmalı.
Sırt, bel, omuz ağrısına sebep olmamalı. Taşırken 3 yerden destekli olmalı.
Kumaşı ergonomik olmalı. Anneye de hareket özgürlüğü sağlamalı.
Hem önde, hem arkada, hem yanda taşınabilir olmalı.
Bebek İçin:
Tamamen doğal, anne kucağında taşınmasıyla aynı özelliğe sahip bir sistemi olmalı.
Özellikle erkek bebekler için, testise baskı yapmayacak bir sisteme sahip olmalı.
Uykuya geçtikten sonra bebeğin başı yanlara veya arkaya düşmesin diye, baş destek aparatı olmalı.
Bebeğin vücut yapısını bozmamalı.
Omurga gelişimine zarar vermemeli.
Kalça yapısına zarar vermemeli.
Terletmeyecek bir kumaşa sahip olmalı.
Doğumdan itibaren kullanılabilir özelliğe sahip olmalı.
NEDEN MOMFORTBABY’İ SEÇTİM, NASIL KARAR VERDİM?
Daha hamile kalmaya çabaladığım zamanlarda başladı bende kanguru sevdası. Ne tarafa baksam kucağında kanguru ile Bağdat Caddesi’nde fit bir anne ya da baba görürdüm. Algıda seçicilik olsa gerek, en çok da bebek arabalı ve kangurulu ailelerle karşılaşır, kaçardım o ortamlardan. Çok da özenirdim ama.
Bu yüzden yatarak geçirdiğim hamileliğimden ve doğumdan hemen sonra ilk işlerimden biriydi çok iyi marka bir kanguru ve sling siparişi vermek. Ne de olsa ikisi farklı şeylerdi. İlk üç ay sligle taşır, sonra bebeğim rahatlıkla başını tutabilmeye başladıktan sonra kanguruya geçerim diye düşündüm. Fakat Melina kolik bir bebek olmasına rağmen, aldığım slingde hiç ama hiç rahat etmedi. Ben de onun rahat olduğunu bir türlü hissedemedim zaten. Sağa koysam olmadı, sola koysam olmadı, tersini düzünü bile anlayamadığım karmaşık bir şeymiş gibi geldi bana ve akabinde üç dört gün sonra taşan sabrımla birlikte bir dakika bile kullanmayı başaramadığımız sling tedavülden kalktı.
Fakat bendeki bu, ‘Bebeğimi göğsümde taşıma arzusu’ yine de bitmedi. Kanguruyu da deneyecektim. Melina 3 aylık olduktan sonra, bir kere babası, bir kere de ben olmak üzere kanguru ile dışarı çıktık. Fakat kangurunun sert ve kalın yapısı, bir de bebeğimin bacaklarının sarktığı kısmın dar yapısı beni rahatsız etti. Sanki kucağımda taşımıyor muşum da, çocuğu bir yere asmışım gibi duruyordu. Bir şekilde ona zarar veriyormuş gibi hissettim ve bu durumu doktoruma da danıştıktan sonra bu tarz kanguruları 6 aydan sonra önerdiklerini, hatta özellikle erkek bebeklerde testise yaptığı baskıdan ötürü hiçbir şekilde önermediklerini öğrendim. Boşuna para verdiğim bu ürünü de evde bir köşeye attıktan sonra, bundan sonraki yaşantımıza bebek arabasıyla devam etmeye karar verdim. Tez canlılığım ve yine en pahalıyı en iyi zannetmemden ötürü boşuna para harcamıştım. Ben bunu çok sık yaparım. Bu bloğu tümüyle okuduğunuzda genelde memnun kaldıklarımı yazdığımı, memnun kalmadıklarımı asla önermediğimi göreceksiniz zaten.. Bir kez daha kanguru masrafı yapacak isteğim kalmamıştı. Daha doğrusu, ciddi para verip, iki kere yanılmış olmak beni çok üzmüştü. Bir daha cesaret edemeyecektim.
1,5 yaşına kadar bebek arabasıyla sosyal hayatımıza devam ettik. Devam ettik etmesine ama, yürümeye başladıktan sonra Melina’nın arabaya binmeye karşı oluşan direnci ve daha sonrasında iki yaş sendromuyla gelen ‘Ben yürüyeceğim, ben yapacağım!’ krizleri ve sonrasında yorulunca ‘Anne kucak..’ diye tutturmaları, beni hayli yordu. 12 kg olan kızımı kucağımda taşımak bende hem strese, hem de ciddi bel ve boyun ağrılarına sebep oldu. Eski kangurumuzu tekrardan deneme vakti gelmişti. Ne de olsa artık büyümüştü. Ne yazık ki, o kanguruya Melina’yı ev içinde bir kere bindirebildim. Kalın ve sert yapısından gerçekten rahatsız oldu. Krizlere girdi.
Gerçekten çocuğu askıda tutuyor hissi vermeyecek, kucakta taşımaktan farksız olacak bir şey arıyordum artık. Çünkü halim kalmamıştı. İnstagramdan ilgiyle takip ettiğim sevgili Çağdaş, @batuylabadeninannesi MomfortBaby markası adı altında bir kanguru üretiyordu. Hemen ona bu durumundan bahsederek, kangurusu hakkında biraz bilgi istedim. Alıcı gözüyle resimlere bakar bakmaz, aradığım tüm özelliklerin bu kanguruda olduğunu fark ettim. Momfortbaby web sitesini incelediğimde ve tanıtım yazısını okuduğumda ‘İşte bunu arıyorum.’ dedim.
Bir kere, 12 kg’lık bir çocuk taşıyacaktım artık! Onun gerçekten kucaktaymış gibi hissediyor olmasının yanında, benim de bu minik kuşu 12kg’dan çok daha az hissediyor olmam gerekiyordu. Al – ver, win – win situation yani 🙂 O da kazanmalıydı ben de!
İnanın bir alışveriş merkezinde, pusete binmeyen ve yürümek istemeyen 12 kiloluk bir çocuğu, kucakta taşımaya başladıktan 10 dakika sonra 40 kg gibi hissetmeye başlıyorsunuz ve her seferinde boynunuzda, belinizde, kolunuzda, omzunuzda bir yanmayla bir kolunuzdan diğerine geçirmeye başlıyorsunuz. Çocuğu taşıdıkça sağdan sola, soldan sağa alma süreleriniz git gide 2-3 dakikaya inmeye ve haliniz kalmamaya başlıyor.
Momfortbaby siparişini vermeye karar verdim. Bir adet sling ve bir adet kanguru ile paramı zaten bir kere sokağa atmış olduğumdan iade şansımın olup olmadığını sordum. Memnun kalmazsam tabi ki her vatandaş gibi iade hakkım olacaktı. Bunun belli şartları vardı. Bunu bilmek içimi çok rahatlattı.
Ürün geldi ve Melina geçmiş kanguru deneyimlerinden ötürü yalnızca ilk oturuşta reddetti. Bir kere deneyimledikten sonra, onu kangurudan hemen indirdim. İki gün sonra sokağa çıkarken, tekrar koymaya çalıştığımda ağlamadı. Neyle karşılaşacağını biliyordu. Konfor! Anne kucağı konforu! Üstelik ince ve yumuşak yapılı bir kumaşı vardı. Ne bana, ne de ona sıkıntı vermiyordu. Ben bütün Bağdat Caddesi’ni hamile kalmadan önceki hayallerimdeki gibi arşınladım evet. Hatta bunu o günden beri her fırsatta yapıyorum. Bazıları instagramda resim paylaştığımda sordu.
“Merve Hanım, Melina kanguru için biraz büyümedi mi? Beliniz ağrımıyor mu?”
– Hayır, Momfortbaby ile 20 kg’a kadar çocuk taşıyabiliyorsunuz.
– Ve evet, belim, boynum, kolum, sırtım hiçbir yerim ağrımıyor. Çünkü yürüdükçe çocuk kucağımda ağırlaşıyormuş hissi vermiyor. Aksine, 12 kiloymuş gibi hissetmiyorum bile.
Yeni doğum yaptığım zamanlarda keşke Momfortbaby’i tanımış olsaydım. Ama ikinci çocukta yeni doğan aparatını da temin edip, onunla her yere taşımaya kararlıyım!
Çünkü, yeni doğan bebeği ergonomik bir şekilde taşımak amacıyla eklenen aparatı sayesinde, çocuğunuzu kimse görmeden her yerde emzirebilmenizi sağlayan özelliğiyle ve çocuğunuz uyuduğunda kafası sağa sola sarkmasın diye eklenmiş olan kafa destek aparatıyla, bu ürün her ince ayrıntısına kadar düşünülmüş, hem anne hem bebek dostu bir kanguru. Üstümüzde paralanacak ve aldığı parayı kuruşu kuruşuna hak eden bir ürün. Gurur duyuyorum ki, Türk Malı!
Momfortbaby hakkında detaylı bilgi almak istiyorsanız ve modellerine bakmak isterseniz;
Sevgiler;
Melina’s Mom
Allah sizleri birbirleinize bağışlasın o kadar faydalı bilgiler öğreniliyorki bloğunuzda hastane çantası yazınız yokmu okurken insan kendini birden o dünyada buluyor sanki kendi hamileymiş kendi hazırlıklarını okuyormuş gibi bir heyecan ve tat duyabiliyor uykuya dalmışda güzel bir içindeymişsiniz gibi hissettiriyorsunuz insana teşekkürler…neyse galiba bende normalime döndüm gibi birazdaha iyi günler Allah’a emanet olunuz