EK GIDA – 7. AY

0

EK GIDA’YA GEÇİŞ

7. AY

(KAHVALTI ÖĞÜNÜMÜZÜN EKLENMESİ)

Doktorumuz 7. Ayda kahvaltı öğününü, kuşluk vaktindeki meyve püresinin yerine koymamızı önerdiğinde, 1 ay boyunca didinip oturttuğumuz düzen bir anda yeniden değişmek zorunda kaldı. Kafam yine çok karışmıştı, fakat hemen neyi ne zaman verebileceğimi doğru düzgün görebilmek adına, buzdolabına asmak üzere bir çizelge hazırladım. Doktorumun önerisi doğrultusunda hazırladığım çizelge şöyleydi.

Sabah: Uyandığında Süt

Kuşluk Vakti: Kahvaltı – 60 cc anne sütü (veya mamanın içine) 1 dilim ekmek içi, yarım kibrit kutusu kadar beyaz peynir (Geceden suya koyulup tuzu çıkarılmış), 1 çay kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı pekmezi karıştırıp mama şeklinde yediriyordum. (Bu ayda henüz yumurta yok.)

Melina, bu bulamacı hiçbir zaman sevmedi ve tercih etmedi. Doktorumuz, eğer ki bu şekilde yemiyorsa, ekmekleri minik minik doğrayıp süte batırıp, peyniri, ve pekmezi de ayrı bir şekilde vererek kahvaltı öğününü yedirebileceğimi söyledi. Zaman zaman hiç, zaman zaman kuş kadar yedi Melina kahvaltı öğünlerinde. Ben hiçbir zaman kızımla “bu tabak bitecek” savaşına girmedim. Şuan 16,5 aylık ve daha yeni yeni kahvaltı öğününden gerçek anlamda doyarak kalkmaya başladı. Kahvaltısını tamamen reddettiği günler, o saate meyve püresi yedirmeyi tercih ettim. Onu da yemediğinde, inanın sütünü içiriverdim 🙂

Öğlen Uykusu Öncesi: Süt veriyordum.

Öğlen: Sebze Çorbalarımıza Dana Kıyma ekledik. 2 kez çekilmiş dana kıyma olması gerektiği konusunda özellikle uyardı doktorumuz. 1 tabağa, 1 çorba kaşığı kıyma düşmeli. Kıymanın pütürüğüne alıştıktan sonra, 1 hafta sonunda kuşbaşı et de koymaya başladım sebze çorbalarına. Blender sayesinde rahatlıkla yiyordu Melina. Hatta kuşbaşı et kattığım çorbaları, nedense daha bir fazla severek yiyordu.

Ayrıca bu ayda, tarhana çorbası ve yoğurtlu yayla çorbasına da başladık. (Tarhana çorbasının tuzsuz olmasına mutlaka dikkat etmek gerekiyor.)

İkindi: Meyve Püresi ve Yoğurdu karıştırarak vermemi önerdi doktorumuz. Bu da bir yöntem… Fakat Melina, yoğurdu her zaman sade bir şekilde yemeyi tercih etti. Ne zaman meyve püresi karıştırsam, dilinin ucuyla kaşığı itti. Ben de İkindide yoğurdunu sade yedirmeye devam ettim.

Akşam: Sütünü verip uyutuyordum. Fakat eğer bebeğinizin kilo alımı Melina gibi ileride değilse, yani fazla kilo alma riski yoksa, akşamları süt verip yatırmak yerine, pirinç unlu muhallebi de yedirebilirsiniz.

Gece: Süt vermeye devam ediyordum.

Günde toplam, 700-800 cc civarında süt almaya devam ediyordu. Çünkü hala ek gıda ile beslenmeden yeterli verimi alamıyorduk 🙂

Eğer şuanda bu yazıyı okuyor ve siz de ek gıda konusunda sorun yaşıyorsanız, bu ay da sakin olabilirsiniz. Azıcık da olsa yediği ona yarayacaktır. En önemli besin kaynağı aslında hala süt, bunu unutmayın  🙂

 

Kolay gelsin….

Sevgiler,

Melina’s Mom