DURUŞ BOZUKLUĞU VE SPOR

Yayınlanma Tarihi: 25 Haziran 2016

ÇOCUKLUK ÇAĞINDA YAPILAN SPOR, DURUŞ BOZUKLUĞU OLUŞUMUNU ÖNLER Mİ?

Son zamanlarda duruşum ve oturuşumla ilgili problemler yaşıyorum. Kambur durduğumda kendimi rahat hissetmeye, farkına varıp dikleştğimde canımın yandığını hissetmeye başladım. Akşamları yatağa yattığımda da sanki omuzlarımda tüm gün 100 kg taşımışım gibi ağrı çekiyorum. Dışarıdan bakıldığında nasıl göründüğümden ziyade artık ağrılarım yaşam kalitemi ciddi derecede etkiliyor.

Duruş ve Spor

Özellikle teknoloji çağında çocuklarımızın ekran başında geçirdiği süre, hareketsiz yaşam tarzı ve yanlış oturuş pozisyonları gelecek nesillerde postür problemlerini kaçınılmaz kılıyor. Spor, sadece fiziksel görünüm için değil, kas yapısını güçlendirerek omurga sağlığını korumak için en temel ihtiyaçtır.

Doğru egzersiz programları ile sırt ve karın kaslarını güçlendirmek, dik duruşu bir yaşam biçimi haline getirmeye yardımcı olacaktır. Unutmayın, ağrısız bir yaşam için hareket etmek şart!